Assange och kvinnohatet på nätet

Två kvinnor känner sig kränkta av en man, så pass kränkta att de uppsöker polis. Åklagarna har kommit till olika slutsatser, men två av dem menar att det finns skäl att misstänka våldtäkt i ena fallet och sexuellt ofredande i det andra.

Ungefär så, på tre rader, kan den senaste veckans härva kring wikileaks-grundaren Julian Assange sammanfattas. Detta är vad vi vet. När förundersökningen är avslutad vet vi troligen mer.

I vanliga fall hade 99 av 100 svenskar utgått från att den misstänkte åtminstone betett sig som en skitstövel. Det är så de två kvinnorna har uppfattat situationen. Huruvida det har handlat om våldtäkt och sexuellt ofredande i lagens mening, får utredningen visa.

Men nu var det Julian Assange som blev misstänkt och alla tappar koncepterna. Högerbloggare frossar i kvinnohat och bedriver drev mot de två anmälarna (som namnges på flera sajter). Det talas om att ”så här ser kvinnosamhället ut”. Vänsterbloggare yrar om konspirationer och kapsejsad rättssäkerhet. Ta en tur genom bloggosfären och bli beklämd. Jag tänker inte länka till eländet, men det är enkelt att hitta. Ann-Charlotte Marteus skrev bra om saken i Expressen.

De intellektuella haverierna är tyvärr enkla att förklara. Julian Assange är en vit riddare i kamp mot det internationella etablissemanget. Han ser trevlig ut, och verkar försynt. Och sådana män begår väl inga sexuella övergrepp?

Längre än så tycks vi inte ha kommit, i synen på vilka män som är kapabla  att trampa på kvinnor. Det är djupt pinsamt

Annonser
Explore posts in the same categories: Media

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Assange och kvinnohatet på nätet”

  1. Bländin Says:

    ”Verkar försynt”….eh.? Så läste inte jag honom.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: