Skönt med flygbolag som tar ansvar

På senare år har allt fler företag börjar prata om Corporate Social Responsibility – CSR. På svenska blir det socialt ansvarsfullt företagande. Det handlar om att företagen ska bli goda samhällsmedborgare – att de ”ska ge något tillbaka”.

Ibland kan det vara svårt att förstå vad CSR innebär i verkliga livet. Det har väl funnits tillfällen då jag tänkt vanvördiga tankar om frasen ifråga. Det har hänt att jag utgått från att storföretag först och främst vill maximera vinster, och att CSR-pratet mest har varit till för det ständiga varumärkesbyggandet. Men jag ångrar mig nu. De senaste två dagarna har det socialt ansvarsfulla företagandet fått en ansikte.

Det har rättare sagt fått flera ansikten. Ledningarna för KLM, Lufthansa, British Airways och en rad andra stora flygbolag har visat att de verkligen bryr sig om människorna de flyger sina plan för. De tävlar just nu i att ifrågasätta de dumma, dumma luftfartsmyndigheterna som envisas med att ställa till det för alla oss som vill ut på vårt livs äventyr. För vem skulle inte vilja  berätta för barnbarnen om hur det var att flyga genom ett askmoln?

Flygbolagen har gjort testflygningar genom delar av askmolnen och bedyrar att planen inte har tagit någon skada. Det är visserligen lite underligt att finska flygvapnet har gjort detsamma, och att deras F-18 tydligen blev ordentligt sargat. Men vem litar inte mer på europeiska flygbolagsdirektörer än på finska militärer? Finnarna är säkert mutade av något luftfartsverk någonstans.

Vi vet ju att myndigheterna bara vill jävlas med oss. Då är det tur att det finns företag som står på den lilla människans sida. Ja, det är verkligen skönt att det finns några som tar ansvar.

Läs även Effekt, Cornucopia och Flute.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Skönt med flygbolag som tar ansvar”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: